onsdag den 19. september 2012

Opskrift nr.2 :Appelsin-mandeltærte


Først skulle jeg lave en mørdej samme princip som passions tærten.


Jeg forede de to tærteforme, min dej var for klistret til at jeg kan rulle den, så det måtte blive med hænderne. Jeg havde ekstra dej til overs, så det brugte jeg til at lave småkager.


Derefter skulle jeg rive noget appelsinskal og lave en mazarinmasse, det gik uden kvaler.









Så skulle jeg til at lave mandelkaramel, det var straks svære, jeg kunne ikke få den til at være tynd og mahogni brun som Blomsterbergs, min blev tyk og gul. Jeg lavede den endda af to omgange!


Jeg skulle også smutte mandler, et smart trick er at hælde kogende vand over nogle mandler med skal, og derefter smutte dem imens de ligge i det varme vand, hvis du hælder vand fra eller putter dem i kold vand, er det meget svære.




















Den blev ikke helt som blomsterbergs, min den blev mere gul, både mazarin massen og mandelkaramellen, men den smagte himmelsk med en varm kop te.





















Jeg lavede en med og uden mandler, da jeg er allergisk overfor mandler.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar