mandag den 10. september 2012

Opskrift nr. 1: Passionstærter


Lørdag d. 1 september 2012:

Jeg har endelig taget hul på min udfordring, nemlig at lave ALLE Mette Blomsterbergs opskrifter, nemme som svære, store som små, én for én. 
Jeg har taget udgangspunkt i hendes dessertbog: Politikkens bog om Dessert. 

Den allerførste opskrift jeg er gået i krig med, er Mette Blomsterbergs Passionstærter.

Jeg startede ud med at lave en mørdej, med MASSER er vaniljekorn, jeg puttede dobbelt så meget i, end hvad opskriften sagde. 
Der stod ikke en hvor meget mini tærterne skulle have, men jeg gav dem en 15 min. Og de blev lækre gyldne og sprøde, man kunne endda se alle vaniljekornene i den bagte dej!




Derefter gik jeg i gang med passionscremen, den kan godt være lidt svær, da man bruger husblas. Jeg startede med at piske maizena og vaniljekorn sammen, og tilsatte derefter mælk og æggeblommer, husk det skal være pasteuriseret, da cremen ikke bliver varmet op.
Jeg begyndte at koge resten af mælken, sammen med de tomme vaniljestænger, da der stadig er masser af smag i dem!
Jeg blandede de to cremer sammen, og puttede passionsfrugterne og husblassen i. Tilslut hældte jeg også æggehvider i.





Efter cremen havde stået i køleskabet, vendte jeg forsigtig den lune creme  med de piskede æggehvider.














Denne opskrift er delt op i en masse individuelle, små opskrifter, jeg skulle også lave glas karamel til pynt og en kold passionssauce, som tærten vil komme til at stå på til sidst. Jeg startede med at lave den sidst nævnte – den kolde passionssauce.




 Her skulle man varme passionskødet op med sukker, her er det vigtigt, at den kort bliver kogt op, så saucen bliver tykkere.

Det sidste i opskriften jeg skulle lave var glaskaramellerne, som skulle være prikken over I’et på tærten.
Mette Blomsterberg, skrev i opskriften at det var en god idé at varme flormelis op flere gange, og kreere 3 glaskarameller ad gangen, da sukkeret hurtigt stivner.
Jeg varmede det hele op en enkel gang, og gik så i gang med at lave dem, jeg fik dog en hjælpende hånd da det kan være svært både at holde gryden og forme den på en gang. 

ANRETNING: 





FODNOTE: Har du prøvet lavet noget med sukker og det hele er stivnet i gryden?
Fyld gryden op med vand, og lad den stå i en time eller natten over, så vil det hele være væk, da sukker opløses i vand!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar