Lørdag d. 1 september
2012:
Jeg har endelig taget hul
på min udfordring, nemlig at lave ALLE Mette Blomsterbergs opskrifter, nemme
som svære, store som små, én for én.
Jeg har taget udgangspunkt
i hendes dessertbog: Politikkens bog om Dessert.
Den allerførste opskrift
jeg er gået i krig med, er Mette Blomsterbergs Passionstærter.
Jeg startede ud med at
lave en mørdej, med MASSER er vaniljekorn, jeg puttede dobbelt så meget i, end
hvad opskriften sagde.
Der stod ikke en hvor
meget mini tærterne skulle have, men jeg gav dem en 15 min. Og de blev lækre
gyldne og sprøde, man kunne endda se alle vaniljekornene i den bagte dej!
Derefter gik jeg i gang
med passionscremen, den kan godt være lidt svær, da man bruger husblas. Jeg
startede med at piske maizena og vaniljekorn sammen, og tilsatte derefter mælk
og æggeblommer, husk det skal være pasteuriseret, da cremen ikke bliver varmet
op.
Jeg begyndte at koge
resten af mælken, sammen med de tomme vaniljestænger, da der stadig er masser
af smag i dem!
Jeg blandede de to cremer
sammen, og puttede passionsfrugterne og husblassen i. Tilslut hældte jeg også
æggehvider i.
Efter cremen havde stået i
køleskabet, vendte jeg forsigtig den lune creme med de piskede æggehvider.
Denne opskrift er delt op
i en masse individuelle, små opskrifter, jeg skulle også lave glas karamel til
pynt og en kold passionssauce, som tærten vil komme til at stå på til sidst.
Jeg startede med at lave den sidst nævnte – den kolde passionssauce.
Her skulle man varme passionskødet op med sukker, her er det vigtigt, at den kort bliver kogt op, så saucen bliver tykkere.
Det sidste i opskriften jeg skulle lave var glaskaramellerne, som skulle være prikken over I’et på tærten.
Mette Blomsterberg, skrev i opskriften at det var en god idé at varme flormelis op flere gange, og kreere 3 glaskarameller ad gangen, da sukkeret hurtigt stivner.
Jeg varmede det hele op en enkel gang, og gik så i gang med at lave dem, jeg fik dog en hjælpende hånd da det kan være svært både at holde gryden og forme den på en gang.
ANRETNING:
FODNOTE: Har du prøvet lavet
noget med sukker og det hele er stivnet i gryden?
Fyld gryden op med vand,
og lad den stå i en time eller natten over, så vil det hele være væk, da sukker
opløses i vand!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar